Berenstein: Spoedbijeenkomst vakbondsleiders over EBS
12 Sep 2016, 00:01
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, komt later op de dag in spoedvergadering bijeen om de situatie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) te bespreken. "De bijeenkomst is niet in Ravaksur-verband. Het gaat om een dringende situatie waar gelijk gehandeld moet worden. De vakbondsrechten worden ernstig vertrapt door de regering die gedreigd heeft werknemers te ontslaan als het beraad voortduurt," zegt Berenstein aan Starnieuws.


Net als Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, veroordeelt Berenstein de stappen die de regering heeft ondernomen. Terwijl president Desi Bouterse vrijdag nog zei dat hij vakbondsrechten respecteert, blijkt een dag later dat hij een ernstig dreigement uit naar de EBS-werknemers. Als zij het werk niet hervatten, wordt er gedreigd met ontslag. "Deze situatie kunnen wij niet accepteren en zullen nationaal en internationaal aan de bel trekken," deelt Berenstein mee.

Berenstein vindt dat een gevaarlijke situatie is ontstaan door de houding die de regering aanneemt. De president heeft persoonlijk onderhandeld. Nu de zaken niet gegaan zijn zoals hij wil, wordt er volgens Berenstein een rancuneuze houding aangenomen met ernstige gevolgen. Hij is het eens met Valies dat het hier om een oorlogsverklaring gaat aan de vakbeweging. "Daarom hebben wij besloten om gelijk bijeen te komen," zegt Berenstein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May