NPS-voorzitter gelooft niet in reshuffeling
12 Sep 2016, 08:12
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, ziet een reshuffeling van ministers niet als een oplossing voor de problemen in het land. "De meeste ministers in het huidige kabinet zouden een redelijke job moeten kunnen doen gezien hun ervaring, maar indien zij niet de ruimte en de middelen krijgen om hun werk te doen, komt er ook geen vooruitgang," stelt Rusland.

President Desi Bouterse heeft bevestigd dat binnenkort een reshuffeling zal komen binnen de regering. Rusland merkt op dat hij ook eerder in De Nationale Assemblee heeft aangegeven "dat personen die ons in deze situatie gebracht hebben, binnen elke normale organisatie reeds lang bedankt zouden zijn". Het land is in grote problemen gebracht door het beleid dat gevoerd wordt. "Reshuffeling zal geen zoden aan de dijk leggen," zegt Rusland in gesprek met Starnieuws.

De enorme tekorten op de begroting van de overheid en de verdamping van alle vreemde valuta en het goud in de periode 2012 tot en met 2015, zijn de grootste problemen waarin het land is gebracht. "Welke deskundige je ook zou plaatsen als minister, zal niet in staat zijn om een goede job te doen. De mensen die ons in deze situatie gebracht hebben, krijgen juist de ruimte om door te gaan met het gevoerde wanbeleid en wijzen de vinger niet naar zichzelf, maar geven anderen de schuld," vindt de NPS-topman.

Om uit de huidige situatie te geraken, zal volgens Rusland gekeken moeten worden naar het gehele staatsbestel. De veranderingen die het land weer op spoor kunnen brengen, moeten doorgevoerd worden. "Er moet weer vertrouwen zijn in de hoogste leiding van ons land en dat is totaal komen weg te vallen in de afgelopen anderhalf jaar. Reshuffeling is geen oplossing," meent de politicus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May