Berenstein: Regering vertrapt vakbondsrechten
11 Sep 2016, 11:54
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein


Vakbondbondsleider Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is niet te spreken over de wijze waarop de regering het probleem bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aanpakt. Het dreigen met ontslag van personeel wanneer het beraad voortgezet wordt, is vertrapping van de vakbondsrechten, stelt Berenstein in gesprek met Starnieuws.

De vakbond bij de EBS moet om 12.00 uur verschijnen bij algemeen directeur Rabin Parmessar om de opdracht van de regering, aangegeven in een brief van de vicepresident, uit te voeren. "Als de mensen gaan werken, is overtollig personeel geen probleem. Dit is een regelrechte bedreiging naar de vakbeweging. Ik roep de werknemers op om zich niet te laten intimideren," zegt Berenstein.

C-47 zal met andere vakbondsleiders in contact treden om deze situatie af te wijzen. Er zal nationaal en internationaal de aandacht worden gevraagd over de wijze waarop de regering omspringt met vakbondsrechten. De houding van de regering is volgens Berenstein in strijd met de bepalingen van het Internationale Arbeidsorganisatie, de ILO. Hij wijst er op dat het ontslaan van werknemers door de regering niet zonder meer kan. Er zijn procedures vastgelegd die ook door de regering moeten worden gerespecteerd, benadrukt Berenstein. Hij is zeer ontstemd over de situatie en wacht de bespreking tussen de bond en directie af, waarna verdere stappen ondernomen zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May