Relyveld: Geen schikking over auto's Datsun
09 Sep 2016, 14:09
foto
Minister Steven Relyveld van RGB. (Foto: Raoul Lith)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is blij dat de beslaglegging op de rekeningen van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is opgeheven. Over de voertuigen die Datsun Suriname in beslag heeft genomen, is er geen uitspraak gedaan door de rechter. Er moet gewacht worden op een vonnis in bodemprocedure. Dat kan jaren duren, zegt Relyveld in gesprek met journalisten. Intussen kan SBB noch Datsun iets doen met de auto's.

Relyveld vindt het jammer dat er geen schikking kon worden getroffen. Als de bodemprocedure tien jaar duurt, zoals dat het geval is in Suriname, zijn de auto's tegen die tijd al afgeschreven. De bewindsman zegt dat een voorstel is gedaan om te komen tot een schikking, maar dit is niet geaccepteerd door Datsun.

De houtsector heeft aangegeven dat zaken bij SBB stagneren omdat er geen directeur is. De minister stelt dat er een goede screening moet plaatsvinden voordat er een directeur benoemd kan worden op deze post. Als iemand in alle haast wordt benoemd, kunnen zich weer problemen voordoen als in het verleden. De minister heeft de directeur en diverse directieleden de wacht aangezegd.

Relyveld deelt mee dat de houtsector ook een gesprek met hem heeft gehad over het benoemen van een directeur. Hij denkt dat op korte termijn een nieuwe algemeen directeur van SBB wordt aangesteld. De minister voert aan dat naast het interne onderzoek ook CLAD, een externe accountant, Arbeid en de rechter het over eens zijn dat de vorige directeur terecht is ontslagen. Hij vindt het jammer dat het strafrechtelijk onderzoek stroef verloopt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May