Grootscheepse ontruiming illegalen concessie Rosebel
09 Sep 2016, 06:18
foto
Het gebied van Rosebel Gold Mines in rood afgebakend.


Eenheden van de politie en het Nationaal Leger zullen illegalen uit het concessiegebied van Rosebel Gold Mines/Iamgold in Brokopondo ontruimen. Ruim 130 manschappen van politie en leger worden ingezet om de operatie begin komende week uit te voeren, bevestigt politiecommissaris Robby Ramjiawan tegenover Starnieuws.

Het gaat om meer dan tweehonderd illegalen die zich in het concessiegebied van Rosebel bevinden. De situatie is in kaart gebracht. De commissie Ordening Goudsector (OGS) is belast met de algehele coördinatie. De politie operatie staat onder leiding van Ramjiawan, die wordt ondersteund door het leger.

Naast de illegale goudzoekers zijn diverse graafmachines en waterpompen in het gebied gelokaliseerd. De machines en andere spullen zullen in beslag worden genomen. Personen die worden aangehouden, zullen boetes opgelegd krijgen omdat zij zich ook schuldig hebben gemaakt aan een economisch delict.

Rosebel Gold Mines/Iamgold heeft indringende klachten ingediend bij de regering. Het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat de illegalen van het concessiegebied worden verwijderd. De illegalen verhinderen de werkzaamheden van de Canadese maatschappij. Door de aanwezigheid van illegalen in het gebied ontstaan er gevaarlijke situaties. Ramjiawan voert aan dat de overheid geen andere keus heeft dan de gewapende machten in te schakelen voor herstel van de orde in het gebied.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May