Kinderen Brownsweg doen onderzoek naar het weer
06 Sep 2016, 22:09
foto
Kinderen bezig met het educatieproject over het weer te Brownsweg. (Foto: GHFS)


Kinderen zullen drie weken op Brownsweg een wetenschappelijk onderzoek doen naar het weer. Deze educatieactiviteit van Green Heritage Fund Suriname, dat gefinancierd wordt door Alcoa Foundation, is onderdeel van een groter project wat de inwoners van Brownsweg helpt meer vat te krijgen op de voelbare gevolgen van klimaatverandering.

Inwoners van Brownsweg hebben zelf aangegeven meer te willen weten over het lokale klimaat omdat zij merken dat over de afgelopen tien jaar het weer veranderd is en extreem is geworden. Om onderzoek te doen naar het weer is er een weerhut geïnstalleerd bij de school. De weerhut heeft een thermometer, een regenmeter en een wolkenkaart.

De verzamelde informatie wordt geüpload in een grote database en gebruikt door
klimaatonderzoekers wereldwijd. Naast het doen van metingen bij de weerhut doen
de kinderen allemaal andere opdrachten die te maken hebben met het
weeronderzoek. Zo gaan ze bijvoorbeeld met een petfles, een eigen thermometer
en regenmeter maken.

Monique Pool, directeur van GHFS is vooral verheugd over het praktische aspect
van de vakantieactiviteiten. ‘Doordat kinderen zelf het onderzoek uitvoeren leren ze sneller verbanden te leggen tussen theorie en praktijk. Daarnaast leren de kinderen vaardigheden die ze de rest van hun leven goed kunnen gebruiken zoals: secuur werken, het omgaan met meetapparatuur en het invoeren van gegevens in de computer’ zegt Pool in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May