Winkelprijzen afgelopen weekend weer gestegen
05 Sep 2016, 00:02
foto
Prijzen in supermarkten zijn afgelopen weekend weer de lucht in gegaan.


Goederen in winkels zijn sinds het vrijgeven van de douanekoers op 11 augustus, minstens drie keer de lucht ingegaan. Supermarkteigenaren vertellen aan Starnieuws dat vrijdag leveranciers goederen weer hebben verhoogd. "Omdat a bangi-koers go moro na loktu," zegt de winkelier.

Houders van supermarkten vinden het erg dat zij steeds meer moeten neertellen aan groothandelaren. Hierdoor zijn zij weer genoodzaakt om op hun beurt de prijzen ook aan te passen. "Mensen schrikken als zij zien hoeveel zij moeten betalen," zegt een winkelier. "Soso stress wi e kisi. Soso ede hati."

Winkeliers volgen ook de situatie in Venezuela waar er een enorme schaarste is aan goederen. "Mi no hopo dat na so wan situatie we kisi dya ini Sranan," zegt een winkelierster. Zij legt uit dat goederen steeds worden verhoogd en elke keer wordt er een andere reden gegeven. Eerst was het de douanekoers, dan de brandstofprijs en nu is het dat zelfs bij de bank de koers omhoog gaat.

Veel winkeliers zijn al in problemen geraakt, omdat de omzet behoorlijk is gedaald. Ondernemers hebben leningen genomen en anderen betalen huur. Regelmatig gaan supermarkten en restaurants dicht. Daarnaast is de criminaliteit toegenomen. "Wan sani musu psa now, want a no kan go doro."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May