Nog geen gesprek tussen EBS-bond en regering
03 Sep 2016, 00:00
foto
Steve Geerlings, voorzitter van de EBS-bond neemt een 'persstilte' in acht. (Foto: Raoul Lith)


Tussen de OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zijn er nog geen gesprekken gaande. "Wij zullen onze agenda nog afstemmen met die van de bond," zegt minister Regilio Dodson diplomatisch.

Dodson denkt dat in het weekend of anders begin volgende week, gesproken wordt met de bond. "Ik ben nog steeds voorstander van een oplossing door dialoog. De regering heeft een voorstel gedaan aan de bond over koopkrachtversterking," stelt de bewindsman. De OWOS is vanaf 17 augustus in actie.

Bondsvoorzitter Steve Geerlings, die elke dag journalisten te woord stond, zei vrijdag dat 'een persstilte' in acht wordt genomen. Hij deelde mee dat er "gesproken wordt met de overheid," maar wilde ook geen naam noemen met wie gesprekken worden gevoerd. Geerlings zegt de directie van EBS elke dag op de hoogte te stellen van het actiemodel. Hij neemt aan dat de directie deze kwestie verder communiceert met de minister van NH.

Intussen zorgt de directie met de staf dat het bedrijf draaiende wordt gehouden. Vrijdagmiddag was er een storing op de 'Leonsberglijn'. Na enkele uren is het probleem opgelost. Een buurtbewoner deelt Starnieuws mee dat normaal gebeld kon worden naar de Storingsdienst die meedeelde dat het bedrijf op de hoogte is van de storing en werkt aan een oplossing. Dit bleek ook het geval te zijn. Drie voertuigen, met hoogwerker en al, werden gedirigeerd naar Leonsberg en het probleem werd verholpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May