Ramsahai pleit voor verhoging AOV en sociale bijstand
21 Aug 2016, 02:26
foto
Assembleelid Rajiv Ramsahai (beeld: DNA)


Assembleelid Rajiv Ramsahai (NDP) pleit voor verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), die nu gesteld is op SRD 525. Ook de sociale bijstand van SRD 325 dient volgens hem te worden opgetrokken. Hij vindt dat deze bedragen achterhaald zijn door de koersstijgingen en diverse verhogingen.

Ramsahai wilde tijdens de behandeling van de suppletoire begroting vrijdag weten wat de plannen zijn van de regering om deze uitkeringen te verhogen. Het Assembleelid voerde aan dat er veel ouderen zijn die geen pensioen hebben. Zij moeten rondkomen met de AOV-uitkering. Diverse sociaal zwakkeren zijn ook afhankelijk in hun levensonderhoud van de sociale bijstand.

In de suppletoire begroting is niet opgenomen dat de uitkeringen van deze twee groepen zullen worden verhoogd. Ramsahai zei dat hij speciale aandacht vraagt van de regering voor deze kwestie. De regering zal aan de beurt komen nadat de eerste ronde van De Nationale Assemblee is afgerond. Volgens verwachting zullen de spreekbeurten van de volksvertegenwoordigers maandag worden afgerond. Assembleevoorzitter Jennifer Simons heeft een beroep gedaan op de regering om in het weekend de antwoorden voor te bereiden, waardoor er gelijk ingegaan kan worden op de gestelde vragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May