Gajadien: Begrotingen worden opgeblazen
20 Aug 2016, 20:43
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Beeld: DNA)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), ziet het nut van de van de suppletoire begrotingen niet in. “De reeds vrijgegeven 40 procent van de bedragen van de begroting van 2016 zijn voor een groot deel niet gebruikt. Nu wordt voor de komende vier maanden een suppletoire begroting opgesteld die 25 procent hoger is dan de begroting van 2016”.

Gajadien ziet met de suppletoire begroting slechts een ruimte te creëren om meer te kunnen lenen. Dit zei hij vrijdag bij de behandeling van de suppletoire begroting. Het budget bestaat uit ongeveer 25 procent leningen en donaties. Onrealistische inkomsten worden opgenomen als SRD 222,5 miljoen voor Rij- en voertuigenbelasting en voor Accijns op alcoholvrije dranken 35 miljoen, terwijl er nog maar vier maanden in dit jaar zijn overgebleven. Ook voor rente en aflossingen is SRD 1.118 miljoen opgebracht, terwijl tot nu toe nog geen SRD 250 miljoen gebruikt is. SRD 236 miljoen is opgebracht voor royalty’s terwijl ook dit bedrag niet geïnd zal worden. "Dus begrotingen worden opgeblazen alleen om de macro-economische indicatoren te beïnvloeden om het BBP hoger te laten uitkomen."

Het Assembleelid hekelde het feit dat het ministerie van Financiën steeds aangeeft dat met de introductie van het Free Balance systeem zou zorgen voor een moderne en efficiënte registratie van de overheidsuitgaven, -inkomsten en –betalingen, maar gevraagde informatie kan niet op tijd worden aangeleverd. Minister Gillmore Hoefdraad zei dat het een tijdje duurt voor het systeem goed werkt. Hij beloofde dat de ontbrekende informatie maandag of uiterlijk dinsdag beschikbaar zal zijn. Een deel van de gegevens is al verstrekt. Maandag wordt de behandeling van de suppletoire begroting voortgezet.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May