SWM-bond afhankelijk van besluit aandeelhouder
19 Aug 2016, 06:13
foto


Net als de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), zegt directeur Marlon Oosterling dat de watervoorziening aan de samenleving niet in gevaar komt. De bond is in beraad vanaf vandaag. De leden moeten zich aanmelden in het C-47 gebouw. De afdeling Waterproductie heeft dispensatie gekregen.

De bond is er niet over te spreken dat met de directeur een principe-overeenkomst is overeengekomen voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao), maar dat die teruggedraaid is door de aandeelhouder. Oosterling merkt op dat hij de cao niet heeft ondertekend, omdat er afstemming moest plaatsvinden met de aandeelhouder. Ook de bond zou wat overeengekomen is voorleggen aan de ledenvergadering. Hoe de kwestie bij de SWM zal aflopen, is volledig afhankelijk van de aandeelhouder.

De Staat als enige aandeelhouder van SWM heeft geen groen licht gegeven aan de directeur om over te gaan tot ondertekening. Bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) doet min of meer hetzelfde zich voor. Alleen had de directie bij EBS de cao wel ondertekend.

De EBS-bond heeft besloten het beraad na twee dagen op te heffen. Vandaag wordt er normaal gewerkt. Aan president Desi Bouterse is een brief geschreven om ten minste de verhoging van SRD 500 per maand die vanaf januari is overeengekomen, te betalen. De werknemers hebben gerekend op het geld, vooral omdat er schoolspullen moeten worden gekocht voor de schoolgaande kinderen. Er is een gesprek aangevraagd met de president. De bond heeft gevraagd om uiterlijk woensdag antwoord te geven. De SWM-bond heeft tot nu toe niks rechtstreeks gehoord van de aandeelhouder.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May