Shanien Basgiet zet traditie om beste te zijn voort
18 Aug 2016, 06:52
foto
De top-drie best geslaagden van VOJ. Van links naar rechts: Fabricio Tjoen A Choy. Shanien Basgiet, en Kafiëne Finisie. (Beeld: René Gompers)


Shanien Basgiet is de beste VOJ-leerling van 2016. Zij is het meest excellente van tien kandidaten, allen VOJ best geslaagden. Shanien is in 2012 ook de beste Go Glo-er geweest op de OS 1 Mottonshoop. Nummers twee en drie zijn respectievelijk Fabricio Tjoen A Choy en Kafiëne Finisie, ook van de muloschool.

De top tien leerlingen van de MULO, LBGO, LTO en Nijverheidsschool zijn dinsdag door Rotary Club Paramaribo en Rotaract Club Paramaribo beloond voor hun uitmuntendheid. De twaalfde editie van de VOJ Student Excellence Award is gehouden in Self Reliance waar de kinderen elk hun groot prijzenpakket is overhandigd. Bij dit contest is niet alleen gelet op hoge cijfers maar ook op het karakter van de jeugdigen, hun ‘drive’ tot excelleren, ambassadeurschap en buitenschoolse activiteiten.

Menig spreker heeft de jeugdigen op het hart gedrukt hun andere kwaliteiten te blijven ontwikkelen. Intelligentie levert diploma's en titels op maar een goede inborst brengt je verder, is hen aangegeven. Minister van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, Robert Peneux, heeft de leerlingen aangemoedigd om hun dromen, ongeacht de obstakels die er zeker zullen komen, waar te maken. “Niet omdat die droom niet uitkomt betekent het dat je wereld moet instorten. Ga door, net zoals jullie nu hebben bewezen om ondanks de situatie in het land, dit resultaat neer te zetten.”

De top drie is zeer ambitieus. De leerlingen weten precies wat ze willen worden in de maatschappij. Kafiëne heeft twee tienen gescoord, voor Wiskunde en Spaans. Ze wil naar het NATIN om later landmeter te worden. Fabricio is met een plan de B-richting opgegaan. Hij wil forensisch patholoog-anatoom worden. Net als Shanien heeft hij met een tien het hoogst voor Spaans gescoord. Shanien heeft een tien voor Spaans en Natuurkunde. Zij is leerling van de Wim Bosverschuurschool. Zij wil gynaecoloog worden. “Het interesseert mij,” geeft ze aan. “Het is het eerste dat mij zo sterk heeft aangetrokken. Daarom kies ik daarvoor.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May