Acties EBS- en SWM-bond zullen geen geld opleveren
18 Aug 2016, 00:00
foto
Werknemers van de EBS woensdag na de algemene ledenvergadering. (Foto: Raoul Lith)


De OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft overduidelijk te horen gekregen dat de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) volgend jaar weer op de onderhandelingstafel moet worden geplaatst. Het ultimatum dat de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) had gesteld, verloopt vandaag. De directie heeft geen groen licht gekregen van de aandeelhouder om salarisverhoging en lumpsum uit te betalen.

De EBS-werknemers zijn woensdag in beraad gegaan. De storingsdienst rijdt alleen uit bij brand en aanrijding, terwijl de medewerkers van de krachtcentrale ook op hun post moeten blijven. De bondsleden zijn in beraad. Donderdagochtend zal de bond weer bijeen komen met zijn leden.

Voor de EBS en de SWM geldt dat de Staat subsidie moet geven om het bedrijf draaiende te houden. De bedrijven kunnen geen salarisverhoging geven ook al is er een principe-overeenkomst bereikt met de directies. De aandeelhouder is niet van plan om water bij de wijn te doen. Beide bonden zijn ontevreden over de gang van zaken. De SWM-bond komt ook bijeen om te bepalen wat de volgende stap wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May