Zaak tegen Simons, Sapoen en Chitan uitgesteld
18 Aug 2016, 00:37
foto


Kortgedingrechter Sieglien Wijnhard heeft de zaak tegen Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uitgesteld naar 25 augustus. Dit, op verzoek van de advocaat van de gedaagden, Nailah van Dijk. De zaak zou later op de dag voorgaan. De raadsman van de politieke partijen VHP, Pertjajah Luhur en NPS, vroeg de rechter om door te gaan met de zaak en deze niet voor de tweede keer uit te stellen.

Van Dijk had al gevraagd om de zaak uit te stellen, maar na de aanname van de wet 'Beëindiging lidmaatschap van De Nationale Assemblee' woensdagochtend, is de situatie volgens haar compleet veranderd. De ontwerpwet is ingrijpend veranderd. Hierdoor is er meer tijd nodig om de conclusie van dupliek te formuleren.

Starnieuws verneemt dat de rechter het uitstel heeft toegekend. Hiermee is zij voorbij gegaan aan het verzoek van raadsman Gerold Sewcharan. Tijdens de behandeling van de ontwerpwet in De Nationale Assemblee voerde de oppositie aan dat de haast met de wet gemaakt wordt, omdat deze rechtszaak dient. Door deze wet komen alle vonnissen die tot nu toe geveld zijn en nog geen 'gezag van gewijsde' hebben gekregen, te vervallen. Het is de vraag hoe de rechterlijke macht zal reageren indien de wet door afkondiging van kracht zal zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May