EBS-bond in beraad tot 15:15 uur
17 Aug 2016, 10:20
foto
EBS-bondsvoorzitter Steve Geerlings na een algemene ledenvergadering vanmorgen. (Foto's: Raoul Lith)


De werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben na een ledenvergadering besloten om in beraad te gaan tot 15.15 uur. De storingsdienst zal alleen uitrijden bij brand en aanrijdingen. In de centrale moeten de werkers op hun plaats blijven. Er worden voorlopig geen verdere werkzaamheden verricht. Dit zegt de voorzitter van de OWOS, de bond bij EBS, Steve Geerlings, aan journalisten.

President Desi Bouterse heeft gisteravond aan het bondsbestuur uitgelegd dat het land in een precaire situatie verkeert. Daarom moet de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die getekend is, worden aangehouden. Geerlings zegt dat het bestuur begrijpt dat de situatie moeilijk is. Dit is ook meegedeeld aan de leden. Er moet één lijn aangehouden worden, van de top tot de kleine man. Het kan volgens de bond niet zo zijn dat anderen wel verhoging krijgen en de EBS niet.

Het bestuur zal verder in overleg treden met directie om te kijken waar partijen elkaar toch nog kunnen vinden. Er moet meer duidelijkheid komen over het principe-akkoord. De bond wil weten wanneer het akkoord precies uitgevoerd zal worden. Geerlings deelt mee dat het om een vakbondsactie gaat, waarbij de stekker niet uit het stopcontact zal worden getrokken. De bond kent zijn verantwoordelijkheden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May