Breaking news: Geen akkoord president en EBS-bond
17 Aug 2016, 00:00
foto


Tussen de regering en de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is er dinsdagavond geen overeenstemming bereikt. De bond zal om 7.00 uur in de ochtend een algemene ledenvergadering houden. Het is te verwachten dat de werknemers in actie gaan. De inzet was om de toegezegde voorzieningen door te laten gaan, maar het is niet gelukt.

Bij de vergadering onder leiding van president Desi Bouterse waren ook de directie van de EBS en minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen aanwezig. De president had schriftelijk aan de bond gevraagd om de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) aan te houden en volgend jaar deze weer op tafel te leggen.

De bondsvoorzitter, Steve Geerlings, had zijn leden maandag gevraagd om acties die spontaan waren gestart op te heffen uit egards voor de president. Het werk werd toen hervat. Het gesprek dat aanvankelijk voor dinsdag 12.00 uur gepland was, is om 20.00 uur gehouden. Het is de president niet gelukt om het bondsbestuur te overtuigen van het 'nationale belang' om de cao aan te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May