Noersalim zal spreken op internationale moslimconventie
16 Aug 2016, 20:32
foto
Minister Mike Noersalim wordt Samweerali Sheikh Alibaks van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap uitgenodigd. (Foto: Biza)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) zal de internationale conventie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname toespreken. Hij is uitgenodigd door de voorzitter, Samweerali Sheikh Alibaks. De conventie is van 26 tot en met 28 augustus. Noersalim vindt religieuze organisaties belangrijk bij het koesteren en opkrikken van waarden en normen. Alibaks meent dat zij bijdragen tot saamhorigheid, rust en vrede.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft vestigingen in verschillende landen en telt wereldwijd meer dan 3,5 miljoen aanhangers. In Suriname bestaat zij dit jaar 60 jaar. Jaarlijks houdt de organisatie een driedaagse bijeenkomst in Engeland, waar het hoofdkwartier zetelt. Daarna worden in verschillende landen conventies gehouden om informatie met elkaar uit te wisselen. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft ook een niet-gouvernementele tak, genaamd Humanity First, zegt de voorlichting van Biza.

De groep heeft aan Noersalim gevraagd aan te geven waar er eventueel hulp geboden kan worden, zodat zij kan bijstaan. "De overheid kan het niet alleen, daarom wordt in het Ontwikkelingsplan gesproken over public private partnerships. De afdeling Religieuze Aangelegenheden van het ministerie heeft verschillende strategieën bedacht om samen met religieuze organisaties te werken aan een betere samenleving met morele waarden en normen,” zegt Noersalim.

Als voorbeelden van gebieden waarop de religieuze organisaties hulp kunnen bieden, noemt Noersalim de prestaties van jongens op school en criminaliteit. “Vanuit het Bureau Gender Aangelegenheden zijn religieuze leiders ook getraind in het herkennen van huiselijk geweld en de begeleiding daarvan. We hebben nu een database met alle religieuze organisaties en willen op hoogtijdagen ondersteuning geven,” aldus Noersalim.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May