Mexicaanse bende zet afgehakte hoofden in ijsboxen
15 Aug 2016, 16:24
foto


Een criminele bende in Mexico heeft drie ijsboxen met in elk een afgehakt hoofd geplaatst in de buurt van een overheidsgebouw in Chilpancingo, de hoofdstad van de westelijke staat van Guerrero. Drie lichamen zijn gevonden in nabijgelegen straten.

Een dreigende boodschap waarin wordt gewaarschuwd voor 'verraders' en 'afpersers' is naast de boxen achtergelaten. De staat Guerrero, de thuisbasis van recentste gruwelijke incident heeft spanningen gecreëerd rond Chilpancingo.

De lichaamsdelen zijn zondagochtend ontdekt. De politie heeft de slachtoffers nog niet geïdentificeerd. De bende heeft zich geïdentificeerd als ‘Los Jefes’ (de bazen). Enkele van de beruchtste bendes van Mexico hebben gestreden om de controle over drugs routes langs de Pacifische kust van het land.

Ook is bekend dat kleinere criminele groepen opereren in de staat Guerrero, waar ze boeren en winkelier ontvoeren voor losgeld en deze afpersen. In 2014 zijn 43 studenten verdwenen in Guerrero, een kwestie waarin de betrokkenheid van de lokale autoriteiten en de politie met de georganiseerde misdaad is belicht.

In de afgelopen tien jaren zijn tienduizenden mensen omgekomen in drugsgerelateerd geweld in Mexico.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May