Terugroepwet maandag weer op agenda DNA
14 Aug 2016, 09:07
foto


De Nationale Assemblee (DNA) komt maandag bijeen om de initiatiefwet 'Terugroeping van volksvertegenwoordigers' te bespreken. Dit wetsvoorstel is op 10 mei behandeld. Er is veel kritiek geleverd op het ontwerp en de behandeling. Carl Breeveld van DOE die ook mede-initiatiefnemer was, heeft zich teruggetrokken. Hij gaf aan dat er rechtszaken gaande zijn over de terugroeping. Hij stelde dat de anti-corruptiewet meer prioriteit heeft.

Behalve bodemgeschillen, is bij de rechter onder de hamer een zaak tegen Raymond Sapoen, Dieppakkoemar Chitan en Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De VHP, NPS, PL, de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe vragen via de rechter de Assembleevoorzitter te verbieden om Sapoen en Chitan uit te nodigen voor vergaderingen.

Afgelopen week is uitstel gevraagd aan de rechter. Volgens schema zou de zaak op 15 augustus uitgeprocedeerd zijn met een uitspraak. De rechter heeft ingestemd met de vraag voor uitstel door de gedaagden. Nu wordt de ontwerpwet weer op de agenda geplaatst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May