Berenstein: President inconsequent over aanhouden cao's
14 Aug 2016, 07:16
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47, wacht de vergaderingen van de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en Energie Bedrijven Suriname (EBS) af. Hij vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat president Desi Bouterse de tussen de directie en vakbond gesloten principe collectieve arbeidsovereenkomsten (cao's), terugdraait.


"De president zegt dat hij handelt in 's lands belang. Hij moet aangeven wat dit is. Het gaat hier om werknemers die het ook moeilijk hebben. Zij kunnen hun hoofd ook niet boven water houden," voert Berenstein aan. De vakbeweging zal komende week bijeen komen om de situatie te bespreken.

Berenstein vindt het inconsequent dat met andere staatsbedrijven wel cao's zijn getekend, waarbij salarisverhogingen tussen de 13 en 17% zijn afgesproken. Bij de nutsbedrijven is de verhoging veel minder. "Wisten de onderhandelaars van de regering niet hoe de situatie ervoor stond? Je kan niet achteraf met nationaal belang komen, terwijl de feiten tijdens de onderhandelingen ook bekend waren," benadrukt de vakbondsleider. Hij merkt op dat er juridische stappen genomen zullen worden als de president op zijn standpunt blijft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May