Nationaal Leger zelfvoorzienend in groenten en fruit
13 Aug 2016, 11:27
foto
De ministers van Defensie en LVV oogsten kool in een plantenkas op het agrarisch bedrijf van het Nationaal Leger in het district Saramacca. (Foto's: LVV)


Alle keukens van het Nationaal Leger worden nu van eigen groenten en fruit voorzien. Het agrarisch bedrijf ‘Von Freijburg’ van het Nationaal Leger in het district Saramacca heeft nu ongeveer 60 manschappen die zorgen voor groenten en fruit uit eigen tuin.

De groep militairen zijn in mei en juni getraind door landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. In de trainingsperiode hebben ze drie plantenkassen opgezet. De vruchten plantjes die tijdens de training waren opgezet, zijn donderdag voor de eerste keer geoogst. Landbouwminister Soeresh Algoe en zijn collega van Defensie, Ronni Benschop hebben kool, bloemkool en paprika geoogst.

De aankopen van groente en fruit voor de keukens van het leger zijn sinds kort stopgezet. Drie keer per week wordt groenten en fruit geoogst voor de keukens in onder andere Nickerie, Coronie en de Memre Boekoe Kazerne. Er is ook een begin gemaakt met veeteeltactiviteiten op het bedrijf. Er zijn negen koeien gedoneerd aan het bedrijf en zal het onderdirectoraat Veeteelt ondersteuning geven aan het project.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May