9,5 jaar voor vader die kinderen zwaar verwondde
09 Aug 2016, 02:02
foto


Ashwien J. (36) moet van kantonrechter Sieglien Wijnhard negen jaar en zes maanden de bak in, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij achtte poging tot moord bewezen. Officier van justitie, Astrid Niamat, had een celstraf van tien jaar geëist. Hij zou met voorbedachte rade geprobeerd hebben zijn kinderen van 2, 4 en 8 jaar, van het leven te beroven. Ook was hem ten laste gelegd dat hij hen zwaar lichamelijke letsels heeft toegebracht. Hierna heeft hij zichzelf ook verwond en kon niet verklaren waarom hij overging tot die handeling.

Advocaat Valerie Pique vond de straf veel te zwaar, omdat de psychiater vastgesteld heeft dat de man niet wist wat hij deed op dat moment en dat hij bepaalde zaken niet voor de geest kan halen. De rechter voerde aan dat de veroordeelde wel degelijk iets in zijn hoofd had. Hij stuurde een sms naar zijn vrouw die weg was van hem om haar door te geven dat hij de kinderen iets zou aandoen. Het stak drie keren toe met het mes en de darmen hingen buiten. Wijnhard merkte op dat het duidelijk de bedoeling van de man was om de kinderen af te maken. Zij gelastte de psychologische en psychiatrische begeleiding van de man tijdens zijn detentie. Ook hield ze de veroordeelde voor dat er gevaar bestaat voor herhaling van het feit. Daarom vindt zij de deskundige begeleiding enorm belangrijk, zodat de man zich correct kan opstellen en niet meer in herhaling zal treden.

De moeder van de kinderen had de verdachte twee weken voor het drama verlaten en Ashwien J. bleef alleen met de drie kinderen achter. Hij verwondde hen met een mes in de buikstreek. Na het feit gepleegd te hebben, riep hij de familie bij elkaar om te biechten wat hij gedaan had. De kinderen waren zwaargewond. Er is operatief ingegrepen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May