Verdachte in moordzaak nader gehoord
09 Aug 2016, 15:08
foto


Roel S. (40), wordt ervan verdacht de 54-jarige B.D. in Nickerie verkracht en om het leven gebracht te hebben. Hij was als tuinman werkzaam bij de vrouw. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 november vorig jaar. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachte wederom gehoord op de rechtszitting van maandag.

Roel S. verklaarde dat hij op dinsdag 3 november manja’s voor het slachtoffer had gebracht. Verder had hij een kip voor haar geslacht, maar kon deze niet plukken en hakken, omdat hij bij een buurvrouw moest maaien. De volgende dag ging hij terug, maar zag de vrouw niet. Hij zag een hamer bij de poort die op een kier stond. Pas vrijdag zou de verdachte van een buurvrouw gehoord hebben dat de vrouw verkracht en vermoord was. Roel S. heeft steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Eerst beweerde hij dat hij de kip op maandag geslacht had. Daarna had hij die dinsdagmiddag geslacht, terwijl de verkoper en de koper van de kip verklaarden dat de kip rond half tien ’s avonds verkocht was. De koper bracht de kip voor het slachtoffer en zat nog een half uur met haar te babbelen.

De buurvrouw die gehoord werd, verklaarde dat zij het slachtoffer voor het laatst op maandag 2 november gezien had. Op dinsdag zag zij Roel S. voorbijgaan en op woensdag hoorde zij hem roepen naar de vrouw. Aan zijn broer had Roel S. verteld dat de vrouw ziek was en overleden was, terwijl hij al wist dat ze verkracht en vermoord was. De verdachte komt steeds terug op zijn verklaringen. Nu verklaarde hij dat hij niet wist hoe de vrouw om het leven was gekomen. Hij had slechts vernomen dat zij dood was. De psychologische en psychiatrische rapporten geven geen afwijkingen aan. De verdachte is geestelijk in orde.
Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in verre staat van ontbinding aangetroffen in haar woning. Ze was gekneveld achtergelaten. De vrouw was verkracht, gewurgd en aan haar hoofd was er letsel met de hamer aangebracht. Op 24 oktober zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May