FAI-bondsvoorzitter boos om uitspraken DA'91-voorzitter
08 Aug 2016, 16:16
foto
FAI maakt moeilijke tijden door. (Archieffoto)


Politieke leiders moeten hun verantwoordelijkheden kennen en geen onverantwoorde uitspraken doen. Zo reageert Dayanand Dwarka, voorzitter van de bond bij de Food and Agricultural Industries (FAI) op uitlatingen van de voorzitter van DA'91, Angelic Alihusain-Del Castilho.

De DA'91-voorzitter heeft in een persbericht gezegd dat Nickeriaanse vrouwen ernstig onderbetaald zijn bij het bedrijf FAI. “Dit soort uitlatingen om politiek te scoren zijn ronduit verwerpelijk en walgelijk,” zegt Dwarka aan Starnieuws. “Wat is onderbetaald?” Hij wijst erop dat het bedrijf in moeilijke omstandigheden deze groep vrouwen emplooi aanbiedt tegen een eerlijk loon. De vrouwen verdienen volgens een taaksysteem, wie meer presteert dan zijn taak, verdient ook meer.

De zeer verontwaardigde bondsvoorzitter vraagt zich af waar Alihusain-Del Castilho was in de moeilijke dagen van het bedrijf en wat ze zal doen voor deze groep werknemers als het bedrijf sluit door deze onverantwoordelijke uitspraken. Dwarka wijst erop dat arbeiders zich gesterkt voelen door dit soort van uitspraken dat hen onrecht wordt aangedaan. “Met heel veel moeite hebben we de rust teruggebracht binnen het bedrijf en dan komt deze mevrouw met haar onverantwoordelijke uitspraken.”

Hij bestempelt de uitspraak dat de vrouwen SRD 40 per dag verdienen voor een 10-urige werkdag “klinkklare onzin.” Er wordt gewerkt volgens een achturige cao en “het bedrijf is niet in overtreding met de arbeidsregels.” Dwarka wijst erop dat als je geen overuren betaalt, het betekent dat je in overtreding bent. Het bedrijf werkt volgens alle wettelijke regelingen met betrekking tot overuren vergoedingen, weet hij. “Als je overwerkt, krijg je overuren uitbetaald. Hetzelfde geldt voor de zaterdag, die als geen normale werkdag wordt aangemerkt.” De bondsvoorzitter proeft kwaadwilligheid in dit soort van onverantwoordelijke uitspraken.

De bond heeft vrijdag met de directie van FAI om de tafel gezeten en zijn de plooien gladgestreken. De bondsvoorzitter stelt dat zaken uit de hand zijn gelopen en er diepe wonden zijn geslagen die moeten worden geheeld. “Het is belangrijk dat de gezagsverhoudingen worden hersteld. In elk geval is afgesproken dat er geen represaille maatregelen tegen niemand worden getroffen.” Conform de toezegging van de bond aan de algemene ledenvergadering zijn de wensen en grieven van de leden schriftelijk overhandigd aan de directie. Er zijn afspraken gemaakt over hoe verder. Vrijdag komen bond en directie weer bij elkaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May