Tientallen doden bij bomaanslag ziekenhuis Pakistan
08 Aug 2016, 10:18
foto
Juristen en journalisten zijn tussen de gewonden en doden van de aanslag. (Foto's: AFP)


Bij een zelfmoordaanslag in een ziekenhuis in Quetta, in het zuidwesten van Pakistan, zijn 63 personen gedood. Ongeveer 120 anderen zijn gewond geraakt bij de ontploffing die zich heeft voorgedaan bij de ingang van de spoedeisende hulp. Op het moment van de aanslag werd het lichaam van een prominente advocaat, Bilal Anwar Kasi, die eerder was doodgeschoten gebracht.

Onder de slachtoffers zijn advocaten en journalisten die zich bij het lichaam van Kasi bevonden. Na de explosie volgde er geweervuur. Het is onduidelijk wie de aanvallers zijn.

Kasi, die voorzitter was van de Orde van Advocaten Balochistan, was doodgeschoten door twee onbekende aanvallers, terwijl hij van zijn huis op weg was naar het belangrijkste rechtscomplex in Quetta. De Pakistaanse premier Nawaz Sharif heeft zijn "intens verdriet en angst", geuit. "Het zal niemand worden toegestaan om de rust van de provincie te verstoren. De mensen, het beleid en de veiligheidstroepen in Balochistan hebben offers gebracht voor het land."

De voorzitter van het Pakistaans Hooggerechtshof Bar Association, Syed Ali Zafa, heeft de aanval gehekeld als "een aanval op rechtvaardigheid". De minister van Balochistan, Sanaullah Zehri, zegt dat de gewonden de beste medische behandeling en faciliteiten die beschikbaar zijn, moeten krijgen. In de afgelopen weken is er een aantal gerichte moorden in Quetta gepleegd. Onder de slachtoffers zijn verschillende advocaten inbegrepen.

Kasi had de aanslagen sterk veroordeeld en de lokale media zegt dat hij uit protest een tweedaagse boycot van zittingen had aangekondigd bij de moord op een collega vorige week. Onder de doden van de bomaanslag vanmorgen zijn achttien advocaten. Ook Baz Mohammed Kakar, de opvolger van Kasi als voorzitter van de Orde van Advocaten in Balochistan, is onder de dodelijke slachtoffers. Twee journalisten zijn ook geïdentificeerd onder de doden - Shahzad Khan, cameraman voor Aaj TV, en Mehmood Khan, cameraman voor DawnNews.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May