DA’91 vraagt Nickerianen kritische houding aan te nemen
08 Aug 2016, 01:46
foto
DA'91 voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho spreekt de mensen bij de markt van Nieuw Nickerie toe. (Foto: DA'91)


Verandering begint met het laten horen van je stem. We moeten duidelijk laten blijken dat wij deze situatie niet langer zullen accepteren! Deze wijze van regeren is een sta-in-de-weg voor ontwikkeling. Wij moeten openheid opeisen evenals verantwoording.”

Dit zei DA'91-voorzitter Angelic Alihusain-del Castilho zaterdag aan marktventers en bezoekers van de markt in Nieuw Nickerie. De marktventers gaven aan dat hoewel de markt dringende behoefte heeft aan renovatie, dit project in de diepvries is geplaatst met het excuus dat er geen geld voor zou zijn. De marktverkopers gaven aan dat de koopkracht ernstig is afgenomen. Het was ook zichtbaar tijdens het bezoek aan de markt dat een aantal stands niet meer worden benut, zegt DA'91 in een persbericht.

Zorgen
DA’91 belegde ook een bijeenkomst met haar gekozen vertegenwoordigers in het district om de strategie op lange termijn, maar vooral die voor de komende vier maanden, te bespreken. Er werd aangegeven door de aanwezigen dat de Nickerianen zich ontzettend veel zorgen maken om de toegang tot onderwijs voor hun kinderen. De herinvoering van schoolgeld, evenals de continue stijging van de wisselkoers maakt dat sommige ouders niet zeker zijn of hun kinderen het komende schooljaar wel de school zullen kunnen bezoeken.

Ressortraadsleden gaven ook aan zeer ontstemd te zijn over het feit dat Nickeriaanse vrouwen ernstig onderbetaald zijn bij het bedrijf FAI. Ze zouden SRD 40 per dag verdienen voor een 10-urige werkdag. Ook zou er geen overuren regeling zijn en laten de sociale voorzieningen ernstig te wensen over. Wat de rijstsector betreft is er geen verbetering in het gedrag van de regering naar de landbouwers te constateren. Integendeel is de minister al geruime tijd niet aanspreekbaar voor deze groep. Voorts ervaren de vertegenwoordigers van de Regionale Organen dat in de vergaderingen van vooral de districtsraad, er geen oor is voor kritiek.

De jongeren die de bijeenkomst bijwoonden gaven aan dat er ook een toenemende werkloosheid is in het district, vooral onder jongeren. Wie al een baan had, raakt deze kwijt vanwege de verslechterende economie en pas afgestudeerde jongeren hebben zeer slechte vooruitzichten op werk. Alihusain riep de jongeren op de moed niet te verliezen, te blijven solliciteren, zoveel mogelijk door te studeren en het zelfondernemerschap ook als optie te bekijken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May