NPS-leiding bezoekt hardwerkenden in binnenstad
07 Aug 2016, 22:56
foto
Moment in de binnenstad met jonge inheemse dames die aan een miss contest zullen meedoen in verband met Dag van de Inheemsen op 9 augustus. (Foto: NPS)


Tijdens een bezoek aan mensen die economische activiteiten ontplooien in de binnenstad, kreeg NPS-voorzitter Gregory Rusland te horen dat een jaar geleden een verkeerde keus is gemaakt. Zij dachten dat aan de hand van de beloften van de huidige regering vóór de verkiezingen van mei 2015, het niet fout kon gaan. Nu zitten zij met de gebakken peren en moeten zien hoe zij de immense problemen die op hun afkomen, kunnen oplossen.

De NPS vindt het belangrijk om hardwerkende mensen te bezoeken en van hen te vernemen hoe het loopt met hun activiteiten. De rode draad bij de diverse personen is dat het nu bijzonder moeilijk geworden is, om het hoofd boven water te houden, omdat onder andere de koopkracht is afgenomen. Een verkoper gaf aan dat ook hij grappen heeft gemaakt in het verleden, maar dat hij nu smacht naar een broodje stabiliteit, wat hij in de jaren van de NPS als normaal zag en nu moet ontberen.

De NPS voorzitter bezocht zaterdag ook eigenaren van grotere zaken in de binnenstad en ook daar was hetzelfde beeld te zien. Door de geldontwaarding hebben ze te doen met verlaagde verkopen en dus gedwongen ontslagen, omdat men geen salarissen meer kan betalen. Komt nog bij kijken dat de verhogingen voor nutsvoorzieningen bijdragen aan de hogere kostprijs van hun producten. Loonsverhogingen zitten er nu dus niet in, omdat men anders de zaken per direct kan sluiten.


De adhoc aanpak van de problemen met steeds weer verkeerde besluiten die teruggedraaid dienen te worden door de regering, creëren ook onzekerheid en instabiliteit, zegt de NPS. "Men praat nu vol lof over de betekenis die de NPS in het verleden heeft gehad voor onze samenleving en verwacht dat de partij in de toekomst weer een belangrijke rol kan vervullen om ons land naar een voorspelbare en stabiele ontwikkeling te brengen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May