‘Onnodig veel leerlingen vallen buiten de boot’
05 Aug 2016, 22:38
foto
Een moment tijdens de evaluatie van het project Zorgcoördinatoren. (Foto: MinOWC)


Het project Zorgcoördinatoren is woensdag geëvalueerd. Het project was in 2011 opgestart met als doel het voorkomen dat kinderen in het basisonderwijs onnodig buiten de boot vallen. Bij de evaluatie wordt het rendement van de activiteit vastgesteld en nagegaan of deze wordt voortgezet. De zorgcoördinatoren (zoco’s) zijn onderdeel van een groter project voor zorgverbreding in het onderwijs, zegt Yuro Dipotaroeno, onderdirecteur Ontwikkelingsdiensten.

Dipotaroeno was aanwezig tijdens de evaluatiesessie met schoolleiders en zoco’s. “De taak van een leerkracht is niet alleen coaching en begeleiding. Er komt ook een stukje liefde bij kijken,” gaf hij aan. Hij zegt dat uit cijfers blijkt, dat onnodig veel leerlingen op school in problemen komen. “We moeten de cijfers eerst nagaan om het probleem te analyseren en het beleid verder uit te stippelen.” legt Dipotaroeno uit. Hij wil graag alle partijen op een lijn wat betreft het curriculum en standaarden in het onderwijs.

In 2011 startte de afdeling Begeleiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in samenwerking met VVOB/PROGRESS het traject voor versterking van de leerlingenzorg op basisscholen. De zoco werkt samen met de schoolleider en de leerkrachten en biedt extra hulp en ondersteuning aan leerlingen die dat nodig hebben, zegt de voorlichting van het MinOWC.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May