Binnenkort 400 huwelijksambtenaren in functie
02 Aug 2016, 19:48
foto
Minister Mike Noersalim spreekt de huwelijksambtenaren toe bij de start van de opleiding. (Foto: Biza)


Verschillende religieuze organisaties hebben personen voorgedragen voor deelname aan de in juli gestarte training tot huwelijksambtenaar. De cursus wordt verzorgd door de afdeling Religieuze Aangelegenheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De training voor de eerste groep van 27 huwelijksambtenaren is gestart op 11 juli en duurde twee weken. Gisteren is een tweede groep begonnen en 15 augustus volgt een derde groep.

Stanley Soeropawiro van Religieuze Aangelegenheden, zegt dat het korps huwelijksambtenaren na de training van de drie nieuwe lichtingen, uit meer dan vierhonderd personen zal bestaan. Minister Mike Noersalim van Biza is overtuigd van het nut van de functionarissen. "Als relatietherapeut werken ze aan versterking van morele normen en waarden en zij fungeren ook als huwelijk promotors. De huwelijksambtenaren spelen een bijzondere rol in het smeden van goede familiebanden", geeft hij aan.

Het ambt van huwelijksambtenaar werd in 1940 in het leven geroepen als erkenning van het Hindoeïsme en de Islam. De huwelijksambtenaren kregen een eigen register en bij de moslims had de huwelijksambtenaar ook de bevoegdheid om echtscheidingen uit te spreken. Naderhand werden ook van andere religiën personen toegelaten als huwelijksambtenaar zoals het Javanisme, Rastafari en Winti. In 2003 trad de herziening huwelijkswet 1973 in werking en werd de naam van huwelijksbeambte gewijzigd naar huwelijksambtenaar, meldt Biza. De huwelijksambtenaren houden zich nu ook bezig met pre huwelijkse counseling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May