Kleine bakkers verhogen puntbrood met 11 cent
02 Aug 2016, 06:22
foto


Kleine bakkers voelen zich genoodzaakt om de prijs van een puntbrood met 11 cent te verhogen. De consumentenprijs van kleine bakkers voor een puntbrood wordt SRD 0,80. De bakkers zeggen gedwongen te zijn de prijs te verhogen. De prijs van een zak meel is onlangs gestegen van SRD 160 naar SRD 225.

De ondernemers zeggen nu beneden de kostprijs te produceren. Met de verhoging die nu doorgevoerd is, is alleen rekening gehouden met de verhoogde kosten voor blom. Andere grondstoffen, zoals vetten die lichtjes in prijs zijn gestegen, zijn nog buiten beschouwing gelaten. Bij elke verhoging is het de consument die het gelag moet betalen en ook gedwongen is om minder te consumeren. De afzet van de bakkers wordt minder waardoor de productiekosten hoger liggen, zeggen de kleine bakkers.

De bakkers erkennen dat brood behoort tot de primaire voeding van de consument. Zij zijn in principe geen voorstanders van een verhoging, maar zeggen geen andere keus te hebben. Indien zij de prijs niet verhogen, zullen zij ook niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May