Ondernemer Soerin Malhoe onderscheiden
02 Aug 2016, 04:24
foto
Soerin Malhoe onderscheiden door de organisatie van Milan Summer Festival.


De organisatie van het Milan Summer Festival heeft zondag de ondernemer Soerin Malhoe onderscheiden voor het sociaal werk dat hij al ruim 30 jaar verricht voor de gemeenschap. Zijn inzet overstijgt 's lands grenzen, want zowel in Nederland als in Suriname is Malhoe onvermoeibaar bezig. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een award.

De voorzitter van de jury, Ruud Chander, motiveert deze onderscheiding met de volgende omschrijving. "Soerin Malhoe zet zich al ruim 30 jaar in voor sociaal werk op diverse terreinen in Nederland en Suriname. Eenvoud siert deze persoon; zijn aandacht voor zijn medemens is bijzonder. Kleur, afkomst, religie of klasse maakt voor deze persoon niets uit. Zijn vriendenkring is groot en divers. Soerin is een verbinder in levende lijve. In Suriname is hij één van de dragers van het Goede Doelen Project van de Vriendengroep Himmat. Voetbal met veteranen is het bindmiddel om zich in te zetten voor sociaal zwakkeren en behoeftigen in de Surinaamse gemeenschap. De vriendengroep Himmat zorgt o.a. voor distributie van medische hulpmiddelen, sportmaterialen en overige benodigdheden aan kindertehuizen, scholen en andere instellingen. Soerin Malhoe zet daarvoor zijn contacten en netwerken in om dit sociaal werk te kunnen doen. Hij is de verpersoonlijking van de kernwaarden van de vriendengroep namelijk: respect, vertrouwen, geven en nemen en flexibiliteit. Daarmee vervult hij zijn missie voor de gemeenschap en geeft hij een bijzondere invulling aan het begrip 'seva'."

Achtergrond
Soerin Malhoe komt uit een familie die wij in Nederland zouden omschrijven als 'een familie van koopmannen en dominees'. De Malhoe's zijn ondernemende mensen; zijn vader was winkelier. Een net zo’n sterke tak in de familie is religieus ingesteld. De spirituele kant van de familie waar Soerin een exponent van is, is gebaseerd op de Vedische leer, meer specifiek de Arya Samaadj. Aandacht voor sociaal zwakkeren, eerlijkheid, opkomen tegen onrechtvaardigheid, staan voor gelijke behandeling en jezelf belangeloos inzetten voor de ander, zijn zomaar enkele waarden die Soerin met de paplepel heeft meegekregen. Een oud-oom (barka dada) van Soerin, wijlen de heer Gayapersad Malhoe heeft in de (spirituele) vorming en ontwikkeling van Soerin een invloedrijke rol gehad.

Soerin Malhoe is zowel 'streetwise' als 'bookwise' en dat maakt dat hij een unieke bron van kennis en vaardigheden heeft weten op te bouwen. Hij is altijd in staat een groep van totaal verschillende mensen te binden aan één gemeenschappelijk doel of richting. Voor zijn vrijwilligerswerk op het gebied van Sport heeft hij enkele jaren geleden de Erasmusspeld van deelgemeente Hoogvliet ontvangen.

Namens de vriendengroep Himmat,
Stanley Ramkhelawan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May