Bus- en boothouders weer niet uitbetaald
02 Aug 2016, 00:01
foto


Haast elke maand is dezelfde klaagzang te horen, ondanks harde afspraken die er gemaakt waren. De bus- en boothouders zijn voor de maand juni niet uitbetaald. "Wanneer het geld dinsdag niet wordt gestort op de rekeningen van alle leden, leggen wij het vervoer woensdag plat. Zo kan het niet verder," zegt Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) in gesprek met Starnieuws.

Themen vindt het bijzonder jammer voor de leerlingen van de lagere scholen en voj die de laatste repetities aan het maken zijn. "Wij hebben rekening gehouden met de financiële situatie van het land. In plaats van den vijftiende hebben wij tot eind van de maand de tijd gegeven om de bus- en boothouders te betalen. Wij zijn al in augustus en hebben nog steeds niet ontvangen," voert Themen aan.

In deze moeilijke tijd hebben de eigenaren van de bussen en boten ook geen geld om hun medewerkers uit te betalen. Ook kan er niet steeds worden voorgeschoten om brandstof aan te schaffen. "Als wij nu niet worden betaald, vrezen wij het ergste voor juli en augustus," zegt Themen. Hij heeft de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur doorgegeven dat niet zal worden gereden en uitgevaren woensdag, als er niet is betaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May