Iraida Kowee wint Brokopondo Speech contest 2016
01 Aug 2016, 18:32
foto
Iraida Kowee tijdens haar presentatie over behoud van het Surinaams bos. (Foto's: RGM)


Met een presentatie over het behoud van het Surinaams bos heeft Iraida Kowee het Brokopondo Speech Contest dit jaar gewonnen. Ze heeft daarmee een laptop en SRD 1.000 in de wacht gesleept. Astrando Schmidt heeft de tweede plaats behaald met het onderwerp Onderwijs in Brokopondo.

Het contest is een project van Rosebel Gold Mines en wordt jaarlijks samen met Junior Chamber International Paramaribo uitgevoerd. Het is de vijfde keer dat deze spreekwedstrijd is gehouden. De bedoeling van het contest is bedoeld om de spreekvaardigheid van de jeugd van Brokopondo in het Nederlands te verbeteren en om hun angst voor het spreken in het openbaar weg te nemen. Leerlingen zijn zo’n twee maanden intensief getraind en begeleid om te participeren in de wedstrijden.

Er waren dertien deelnemers in de voorronde die op 23 juli is gehouden. Het gaan om leerlingen van VOJ-scholen van Brokopondo. Ze zijn van de verschillende dorpen in het district. Acht finalisten hebben uiteindelijk gestreden voor de hoogste eer in het multifunctioneel gebouw in Brokopondo Centrum. Ingaswena Pokie maakt de top drie compleet met haar onderwerp criminaliteit. Somaira Wachter heeft het gehad over drop-outs en was daarmee volgens de jury goed voor plek nummer vier. Givita Eerstelijk heeft de vijfde plaats behaald met ‘Mijnbouw in Brokopondo’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May