Caribische school levert dit jaar elf afgestudeerden af
01 Aug 2016, 05:25
foto
Afgestudeerden van Caribbean Education Institute Suriname.


Caribbean Education Institute Suriname (CEIS) heeft zaterdag veertien scholieren gegradueerd, onder wie drie van het vorige jaar. Wayne Telgt, algemeen directeur van de school, zegt aan Starnieuws dat het Caribische examen hier wordt afgenomen. Een deel van de studenten die eerder de studie afgerond heeft, is naar het buitenland voor verdere studie en een deel studeert aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.


De afgestudeerden kunnen in Suriname, Trinidad & Tobago en Nederland verder studeren. De school bestaat al zeventien jaar. Telgt zegt dat veel van de afgestudeerden van CEIS hun universitaire studie afgerond hebben en ook doceren op verschillende instituten. De grootste groep scholieren die zich aanmeldt, is ergens vastgelopen in het Surinaamse systeem. De lessen worden in het Engels gegeven, maar de Surinaamse scholieren doen het heel goed. Er zijn aardig wat uitblinkers, zegt Telgt trots. De opleiding is opgedeeld in een basisschool en vervolgonderwijs op Havo/VWO-niveau.

Telgt zegt dat gesprekken gaande zijn met een buitenlandse universiteit, waardoor de afgestudeerden in Suriname hun bachelor-degree kunnen behalen. Dit zal een enorme besparing voor de studenten en hun ouders betekenen. Telgt zegt blij te zijn met het bereikte resultaat. De uitreiking van de diploma's vond plaats in Wyndham Hotel.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May