Vandaag uitspraak over veiling spullen CHS
28 Jul 2016, 06:27
foto


De kortgedingrechter zal vandaag vonnis vellen in de zaak die het Centraal Hoofdstembureau (CHS) aanhangig heeft gemaakt tegen de VHP, Pertjajah Luhur, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe. Zij hebben besloten kantoorspullen van het CHS te veilen. De executoriale verkoop is voor vandaag gepland. De spullen zijn vanaf 10 uur te bezichtigen door kopers.

De politieke partijen vinden dat het CHS het vonnis om te voorzien in de vacature, omdat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen als Assembleelid, niet heeft uitgevoerd zoals door de rechter bevolen. Het CHS heeft een proces-verbaal opgemaakt en betekend aan Binnenlandse Zaken. Een deel van de dwangsom wordt opgeëist door de veiling van meubilair en kantoorspullen.

Het CHS stelt via zijn raadsman Irvin Kanhai dat de goederen die in beslag zijn genomen, in bruikleen zijn gegeven. Het recht van eigendom van de goederen waarop executoriaal beslag gelegd is, behoort de Staat toe. Advocaat Gerold Sewcharan die de politieke partijen bijstaat, vindt dat het CHS samenspant met Sapoen en Chitan door er alles aan te doen, opdat zij niet verwijderd worden uit De Nationale Assemblee. Het CHS heeft volgens Sewcharan geen enkel belang om niet te voldoen aan het vonnis, zoals ook door de rechter in een beschikking is vastgesteld.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May