Winnaars verkiezing: Poging tot verdeeldheid binnen KPS
21 Jul 2016, 16:53
foto
Revelino Eijk, woordvoerder Vernieuwingsbeweging.


De Vernieuwingsbeweging binnen de Surinaamse Politiebond (SPB) vindt dat met het initiatief tot oprichting van een organisatie van officieren en onderofficieren verdeeldheid zal ontstaan binnen het Korps Politie Suriname (KPS). "Wij zijn enorm verbaasd omtrent de informatie. Wij betreuren dit en zien deze actie als een poging om verdeeldheid en onrust te zaaien binnen de politievakorganisatie". Dit zegt de woordvoerder van de Vernieuwings Beweging, Revelino Eijk.

Een groep jongeren, onder leiding van Raoul Hellings, heeft de verkiezing binnen de SPB maandag overtuigend gewonnen. "De Vernieuwingsbeweging heeft mandaat van de leden om de SPB te besturen. De democratie heeft gewerkt," benadrukt Eijk. Hij kan zich niet terugvinden in de opvatting dat binnen de top van het KPS, waaronder de officieren, wordt gevreesd dat vanwege onervarenheid van het aankomende bestuur, het niet zal kunnen opkomen voor hun belangen.

"Men heeft de Vernieuwingsbeweging vaak verweten jong en onervaren te zijn. De groep bestaat daadwerkelijk uit jongeren. Maar het zijn niet gewoon jongeren. De Vernieuwingsbeweging bestaat uit jonge, fris denkende, vastberaden, daadkrachtige en kundige leiders met een vernieuwende ideologie", zegt Eijk. "Er zijn tussen ons ook enkelen met genoeg ervaring."

Het feit dat de beweging zich heeft geprofileerd, reeds lang voor de verkiezing met haar ideologie, heeft velen binnen de organisatie aangesproken, weet Eijk. "Zowel de jongeren als de ouderen. Nu is het zo dat de onderlaag van het korps, welke de grootste laag is, veelal uit jongeren bestaat. Zij hebben de Vernieuwingsbeweging geaccepteerd als hun leiders en het is dankzij hen dat er afgerekend is met de gevestigde orde". Dit is een nederlaag voor de gevestigde orde en dat is als een dreun aangekomen," stelt hij. "Het feit dat de jongeren nu opkomen voor hun belang in tegenstelling tot voorheen, is een doorn in het oog voor hen".

"Ik denk dat er andere zaken spelen die enkele van deze officieren heeft gedreven om een nieuwe bond op te richten. Enkele belangen komen in gevaar en wij volgen hun bewegingen argwanend op de voet," zegt Eijk. Gewacht wordt op de formele overdracht van de hamer de komende week aan de nieuwe voorzitter.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May