IMEAO zal vandaag protest houden bij MinOWC
19 Jul 2016, 06:47
foto


Scholieren en docenten van IMEAO zullen vandaag een protestactie houden bij het hoofdkantoor van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Zij zijn het er niet mee eens dat minister Robert Peneux besloten heeft om een reorganisatie in te voeren. IMEAO nieuwe stijl is enkele jaren geleden ingevoerd.

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), tevens docent op IMEAO, zegt aan Starnieuws dat de boodschap aan de minister later op de dag zal worden gegeven. Alle IMEAO-scholen hebben vergaderd over de situatie en hebben besloten te protesteren tegen het besluit van de minister. Valies wil niet vooruitlopen op zaken.

Voordat Peneux minister werd, was hij samen met Valies betrokken bij de invoering van IMEAO nieuwe stijl. Veel zaken zouden zijn overgenomen van het buitenland. Deze blijken in Suriname niet te werken. Valies vindt dat er allerlei verhalen worden verteld die nergens op slaan. "Wij zullen onze mening vandaag duidelijk uiten," houdt hij een schot voor de boeg.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May