JCI: Sterk leiderschap nodig voor ontwikkeling land
18 Jul 2016, 13:52
foto
Deelnemers aan de JCI Suriname Leadership Academy 2016 tijdens de oefening Detoxify your life.


“Je geeft leiding, maar je mist toch skills om je werk naar behoren te doen,” zegt Cleton Janki die werkt bij Surpost NV. Hij was één van de 70 deelnemers aan de JCI Suriname Leadership Academy 2016. “Ik heb veel bijgeleerd: hoe ik moet omgaan met mensen,” voegt Janki eraan toe.

De tweedaagse conferentie met als thema ‘Empowering Leadership’ is ervan uitgegaan dat sterk leiderschap één van de fundamenten is voor de ontwikkeling van het land. Hoofdspreker Albert Ramdin heeft zijn perspectieven over JCI en over ‘empowering leadership’ gegeven.

Voor participant Iris van Genderen van het Ramada Hotel is uitvoering geven aan een positieve mindset belangrijk. “Om ervoor te zorgen dat het aanstekelijk werkt zodat anderen de positieve mindset van je overnemen,” is wat ze zich voorneemt te doen na de training. Junior Chamber International (JCI) geeft jongeren een platform waar zij zichzelf beter leren kennen, hun vaardigheden kunnen bijschaven om zo tot een netwerk gaan behoren dat positieve doelen nastreeft.

Ondanks er minder mensen hebben deelgenomen aan de conferentie op 15 en 16 juli, is de organisatie tevreden. “Het zijn uitdagende tijden en dat mensen toch de ruimte hebben genomen om de investering voor zichzelf te doen, daar zijn we blij mee,” zegt Ariënne van der Hilst, directeur commissie JCI Suriname Leadership Academy. De deelnemers hebben geleerd hoe ze doelen kunnen formuleren en kunnen nastreven, hoe ze een positief zelfbeeld moeten hebben en hoe ze beter leiding kunnen geven aan een groep.

Na een pauze van een aantal jaren is de Suriname Leadership Academy vorig jaar weer gestart. Het is de bedoeling om het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May