Leden Politiebond hebben keuze uit 6 kandidaat-besturen
18 Jul 2016, 00:01
foto
De voorbereidingen zondag door de verkiezingscommissie onder leiding van Rudy Steinberg. (Foto's: Stasio's Photography)


Vanaf 7 uur in de ochtend tot 19.00 uur zullen leden van de Surinaamse Politie Bond (SPB) stemmen voor een nieuw bestuur. Voor het eerst in de geschiedenis is de belangstelling om de leiding van de bond over te nemen zo groot. Maar liefst zes kandidaatbesturen doen mee aan de verkiezing, die plaatsvindt onder leiding van hoofdinspecteur, Rudy Steinberg.

Steinberg zegt dat bij de vorige verkiezingen er twee kandidaat-besturen waren. Hij merkt op dat af en toe een felle strijd is gevoerd, maar hij verwacht dat nadat de verkiezingen gehouden zijn, iedereen weer als collega's met elkaar om zal gaan. Hij denkt niet dat zoveel kandidaat-besturen automatisch inhoudt dat er een blijvende verdeeldheid zal zijn in het Korps Politie Suriname.

De voorbereidingen zijn goed gegaan. Alle stembussen en biljetten zijn al opgehaald. De verkiezingscommissie is op alle posten waar er een stembus is geplaatst. Bijkans 2300 leden van de SPB mogen hun stem uitbrengen.

De lijsten worden aangevoerd door: Oscar Terborg, Humphrey Naarden, Raoul Hellings, George Randjietsing, Frederik Boldewijn en Lothar Biervliet.
De telling van de uitgebrachte stemmen zal vanaf 21.00 uur plaatsvinden in de Politie Academy.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May