'Wie naar Brokobaka gaat, komt met gebroken rug terug'
17 Jul 2016, 07:00
foto
Wayne Telgt, NPS-hoofdbestuurslid


"Iedereen die naar Brokobaka gaat, komt met een kapotte rug terug. Dit is ook met minister Dodson gebeurd." Deze conclusie trekt NPS-hoofdbestuurslid Wayne Telgt. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat het de president weer gelukt is om nog een partij te breken. Telgt gelooft helemaal niet in 's lands belang. Hij vindt dat het puur om eigen belang gaat van Dodson om minister te blijven, dit ten koste van DOE die hij vertegenwoordigde in het kabinet.

Telgt voert aan dat een persoonlijk probleem van Desi Bouterse, verheven wordt naar een probleem van de president en de regering. Net als met de wijziging van de Amnestiewet, is met de resolutie op basis van artikel 148 van de grondwet, weer ingegrepen in een proces dat onder de hamer van de rechter ligt. Hoewel Bouterse voorzitter is van de Nationale Democratische Partij en op democratische basis president is geworden, handelt hij volgens Telgt niet democratisch.

"Ik had verwacht dat DOE het zou zien aankomen dat zij uit de coalitie zou worden gezet. Dat is ook gebeurd met BEP in 2012 toen deze partij weigerde om voor de wijziging van de Amnestiewet te stemmen," stelt Telgt. Hij vindt dat Carl Breeveld als voorzitter van DOE politiek niet volwassen genoeg is, anders was de partij uit eigen beweging uit de coalitie gestapt.

De NPS-topper vindt dat Dodson in interviews duidelijk heeft laten blijken dat hij de brief waarin hij zijn functie ter beschikking stelde, voor de vorm heeft geschreven. "Als hij werkelijk uit egards voor DOE zijn portefeuille neerlegde, moest hij zijn biezen pakken en weggaan. Maar dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft aan de president overgelaten om te bepalen of hij zijn ontslag accepteert." Telgt vindt dat Dodson eigenlijk terug is naar de NDP.

De politicus voert aan dat tot nu toe alle partijen die met de NDP gewerkt hebben, er gehavend uit zijn gekomen. Hij brengt in herinnering dat de president openlijk heeft aangegeven graag met de NPS samen te willen werken. "Ik ben er trots op dat de NPS de rug recht heeft gehouden en is gebleven waar het volk ons gestuurd heeft, namelijk in de oppositiebanken onze bijdrage te leveren. Bij de volgende verkiezingen komen wij terug en zullen de economie, de democratie en de rechtsstaat die enorm is uitgehold, herstellen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May