Ramjiawan: Politie krijgt wettelijke aparte bezoldiging
15 Jul 2016, 17:25
foto
SPB-voorzitter Robby Ramjiawan vrijdag op een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


Op de valreep heeft het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) vandaag van minister Jennifer van Dijk-Silos bericht gekregen dat de politie apart zal worden bezoldigd. Dit zal bij wet gebeuren. Het gaat om een principe-akkoord waarover verder onderhandeld zal worden. Robby Ramjiawan, die afscheid neemt als bondsvoorzitter, deelde op een spoed persconferentie vrijdag mee dat deze wens al jaren leeft bij het Korps Politie Suriname.

Maandag worden er bestuursverkiezingen gehouden bij de SPB. Het nieuwe bestuur zal hiermee verder aan de slag gaan. Het principe-akkoord moet nog voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering, deelde Ramjiawan mee. De voorbereidingen zullen nog enige tijd in beslag nemen. Het ligt in de bedoeling om per januari 2017 de nieuwe bezoldiging in te laten gaan.

Ramjiawan merkte op dat minister Van Dijk-Silos van Justitie en Politie bij haar aantreden reeds te kennen heeft gegeven dat het KPS apart bezoldigd dient te worden. Tot nu toe kon er niet onderhandeld worden over een betere waardering van de politieambtenaren omdat zij deel uitmaken van Fiso. Ook de Bond van Leraren en de FOLS hebben apart onderhandeld, ondanks dat zij ook deel uitmaken van Fiso.

De SPB-voorzitter stelde dat er beschuldigingen zijn geuit tegen hem en het bestuur over malversaties met een terrein naast het politiesecretariaat aan de Zwartenhovenbrugstraat. Ramjiawan had alle stukken bij zich en stelde die ter inzage van de pers en leden van de bond. Het nieuwe bestuur zal alle stukken overhandigd krijgen na de verkiezingen. Ramjiawan stelde dat alle zes kandidaat-besturen herwaardering van de politie op het programma hebben. Dit punt kan nu geschrapt worden, want er is groen licht. Ook het kabinet van de president zou hier al akkoord mee zijn gegaan volgens mededelingen van de minister gedaan aan de bondsvoorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May