Akkoord over SLM-vertrekhal naar NV Luchthavenbeheer
14 Jul 2016, 06:14
foto
Robby Maaijen, voorzitter van de SLM-bond


De vertrekhal op de Johan Adolf Pengel Luchthaven van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vrijdag worden overgedragen aan NV Luchthavenbeheer. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), de directie van SLM en de Bond van Personeel in dienst van Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM) hebben elkaar gevonden over deze kwestie.

Robby Maaijen, voorzitter van de SLM-bond, bevestigt tegenover Starnieuws dat akkoord is gegaan met de overdracht. Hij merkt op dat dit niet zonder meer is gebeurd. Er is diepgaand gesproken hierover met de nieuwe directeur van het bedrijf, Robbi Lachmising. Maaijen geeft aan dat de bond zijn inbreng ook heeft gehad in het besluit. De bond heeft alle vertrouwen in Lachmising.

Maaijen geeft aan dat behoud van arbeidsplaatsen en de inkomsten voor de bond van belang zijn. Overeengekomen is dat de SLM en NV Luchthavenbeheer gezamenlijk inspanningen zullen plegen voor behoud van arbeidsplaatsen. Minister Andy Rusland van TCT was vanaf het begin ervan overtuigd dat partijen elkaar zouden vinden. Hij stelde dat het besluit in belang is van de sector. NV Luchthavenbeheer is eigenaar van de grond en alle opstallen op dit terrein dienen onder beheer te staan van deze instelling. “Er is beleid ontwikkeld, waarin mensen nog moeten wennen aan de nieuwe constructie," zei Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May