Bewakings- en schoonmaakbedrijven ten einde raad
14 Jul 2016, 02:38
foto


Bewakings- en schoonmaakbedrijven zijn al een jaar niet betaald door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Alle brieven, telefoontjes en gesprekken hebben nog niet geleid tot een oplossing.

Het aantal inbraken op scholen neemt toe. In verschillende ressorten hebben scholen aangifte gedaan bij de politie. Diverse bewakingsbedrijven zijn niet meer in staat om te zorgen voor de bewaking van scholen. Veel bewakers en schoonmaak personeel die al maanden niet betaald zijn, hebben de bedrijven de rug toegekeerd. Zij vragen zich af wat er van de lokalen, toiletten en andere ruimten terecht zal komen, wanneer deze niet worden schoongemaakt.

Gesprekken met de minister van Onderwijs, brieven naar de president, de Assembleevoorzitter en de minister van Financiën, hebben tot nu toe niks opgeleverd. De bedrijven zeggen dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ook enkele protestacties van de bedrijven, met deelname van bewakers en schoonmaaksters, hebben niets opgeleverd. Enkele van de bedrijven zijn intussen failliet gegaan. Anderen hebben hun activiteiten elders verplaatst om de continuïteit van het bedrijf te garanderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May