Gonsalves (PALU) wil verlaging bedragen Vuurwapenwet
13 Jul 2016, 22:46
foto
Assembleelid Cleon Gonsalves van de PALU.


Assembleelid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU) heeft de regering gevraagd om de enorme verhogingen voor het verkrijgen van een vuurwapen opnieuw in overweging te nemen. Indien dat niet gebeurt, zal hij zijn zegen niet kunnen geven aan de wijziging van de Vuurwapenwet.

In De Nationale Assemblee zijn dwars door de diverse fracties grote verschillen van mening. Gonsalves merkte bij de behandeling dinsdag op dat de bedragen aangepast dienen te worden, maar de voorgestelde bedragen vindt hij te hoog. "Het argument van bepaalde leden als zou een verhoging van de boete naar maximaal SRD 50.000 ontmoedigend werken, is naar mijn mening misplaatst. Misdaad ontmoedig je niet; misdaad voorkom je. Illegaal vuurwapenbezit is niet langer een simpele overtreding, maar een misdrijf waarop directe aanhouding staat. Wie gedacht had dat het verheffen van deze overtreding tot een misdrijf preventief zou werken, blijkt zich schromelijk te hebben vergist. Illegaal vuurwapen bezit ga je dus niet kunnen voorkomen met het verhogen van de boete," stelde het Assembleelid.

Het brengen van het verschuldigde bedrag voor een vuurwapenvergunning van SRD 80 naar SRD 2400 en voor het verlengen van de vergunning naar SRD 2000 is volgens Gonsalves niet reëel en bovendien onvoldoende beargumenteerd.
'Wij hebben als volksvertegenwoordigers, bij de verhoging van de stroomtarieven niet de gelegenheid gehad om ons uit te spreken over de hoogte van de bedragen. Hadden wij enige inbreng, dan was het misschien anders verlopen. Bij de vuurwapenwet beschikken wij wel over het legitieme recht ons uit te spreken. Ik zou de regering willen adviseren de verhoogde bedragen wederom in overweging te willen nemen en aan te passen, wil zij onze zegen voor dit wetsvoorstel krijgen," betoogde Gonsalves.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May