Man staat terecht voor beroving met gehuurde auto
12 Jul 2016, 14:13
foto


Vincent G. staat terecht, omdat hij op 16 maart van dit jaar een beroving gepleegd heeft met een auto die hij gehuurd had. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachte op de rechtszitting van maandag gehoord in deze zaak.

Vincent G. beweerde dat hij het voertuig voor een onbepaalde tijd gehuurd had. De huurder kende hem goed en hij stuurde een zekere ‘Tyga’ en nog een andere vriend van hem om de auto op te halen. Het ging om een Toyota Vitz. Een week later ruilde hij het voertuig in voor een Toyota Belta. Met deze auto werd de beroving gepleegd.

De kantonrechter confronteerde de verdachte met zijn verklaringen die hij bij de politie had afgelegd. De verhuurder had toen stukken overgelegd waaruit bleek dat hij zelf de Vitz gehuurd had voor twee weken. Het was de eerste keer dat hij een voertuig daar gehuurd had. Ook was hij alleen en huurde de auto voor twee weken. Na een week kwam hij terug om de ruil te plegen. Die auto mocht hij een week houden. Na die week belde de verhuurder, maar het mobiele toestel van de verdachte was uitgeschakeld. Hij deed toen een aangifte bij de politie. Later werd de verhuurder geconfronteerd met de beroving waarbij het voertuig gebruikt was. De verdachte beweerde dat de verhuurder loog en die verklaringen niet op waarheid berusten.

Buurtbewoners hadden verklaard dat dagen voor de beroving de Vitz vaker gesignaleerd werd in de omgeving. De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Robby Dens. Deze zaak zal op 25 juli verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May