EK 2016: Finale voorbij voor Cristiano Ronaldo
10 Jul 2016, 17:06
foto
Cristiano Ronaldo wordt in tranen van het veld gedragen na een tackle van Dimitri Payet. (Foto: Reuters)


Voor sterspeler Cristiano Ronaldo van Portugal is de finalewedstrijd tegen Frankrijk voorbij. Na 24 minuten is hij in tranen van het veld gedragen nadat hij een knieblessure had opgelopen na een trap van Dimitri Payet.

‘Les Bleus’ heeft een overwicht met balbezit, maar de Portugezen kunnen rekenen op een sterke Rui Patricio. Hij brengt in de 34e minuut redding op de knal van middenvelder Moussa Sissoko die een sterke wedstrijd speelt. Sissoko valt op door zijn infiltraties en kracht.
Ook in de 22e minuut moest Patricio redding brengen na een infiltratie van Sissoko. Met zijn vingertoppen kon hij het leder wegwerken tot een hoekschop. Een eerdere kopbal van Olivier Giroud kon de Portugese sluitpost met een uitstekende reflex neutraliseren. Bij de daarop volgende hoekschop staat hij dan ook op zijn plaats.

De start van de finalewedstrijd was veelbelovend, maar na de blessure van Ronaldo lijken de Portugezen zich op eigen helft te hebben teruggetrokken. Ronaldo heeft na medische verzorging geprobeerde de wedstrijd voort te zetten en kwam zelf met een verband om de knie het veld op. Het mocht niet baten. Een kwartier nadat hij de blessure had opgelopen, was de strijd voor hem voorbij. Ricardo Quaresma komt in de plaats van Ronaldo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May