Landelijk project 'Cultuur Caravan' start vrijdag
10 Jul 2016, 08:53
foto


Het landelijke project Cultuur Caravan; Bondru kulturu nanga sabi zal op vrijdag 15 juli worden geïntroduceerd. Dit gebeurt door het personeel van het Directoraat Cultuur en cultuurdragers, op het erf van het Directoraat Cultuur.

Het doel van het project is volgens George Struikelblok, waarnemend hoofd Culturele Vorming, om kunst en Cultuur dichter bij de gemeenschap te brengen in stad en districten. Kunst en Cultuur moeten weer leven en beleefd worden. Met dit project wordt ook beoogd om talenten te ‘ontdekken’. Talent dient volgens Struikelblok te worden ontwikkeld en er zullen mogelijkheden bekeken worden hoe dat te kunnen doen in samenspraak met de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De Cultuur Caravan is een vierkantige tent van 10 x 10m, verdeeld in vieren, waarbij steeds vier kunstdiciplines bezig zullen zijn met de jeugdigen. De lokale kunstdragers zullen in kaart worden gebracht samen met de districtscommissaris van elk district. Er zullen kunstenaars meereizen om hun kennis en vaardigheden te delen. De caravan zal een creatief en educatief karakter hebben en steeds worden opgezet op een neutrale plek, voor de toegankelijkheid van jong en oud.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May