Vervolg behandeling Vuurwapenwet dinsdag
10 Jul 2016, 10:46
foto
De agendapunten van de Assembleevergadering van komende dinsdag.


De Nationale Assemblee zal dinsdag doorgaan met de behandeling van de wijziging Vuurwapenwet. Dit bevestigt vicevoorzitter Melvin Bouva tegenover Starnieuws. Minister Jennifer van Dijk-Silos zal dan niet aanwezig zijn, maar haar vervanger zal dan samen met deskundigen aanwezig zijn.

De commissie van rapporteurs is al aan het woord geweest in de tweede ronde van behandeling. Diverse leden van De Nationale Assemblee hebben aangegeven ook het woord te zullen voeren. In elk geval wordt verwacht dat de ronde voor het college dinsdag wordt afgerond.

Tijdens de behandeling zijn er scherpe woorden gevallen. Een deel van het college wil een ontmoedigingsbeleid voor het aanvragen van een vuistvuurwapen. Er zijn andere veiligheidsmethoden. Assembleeleden die tegen een ontmoedigingsbeleid zijn, hebben geen moeit met de hoge bedragen. Anderen wijzen er op dat de regering de hoge bedragen int om de staatskas te spekken.

Minister Van Dijk-Silos is uitvoerig ingegaan op de vragen die gesteld zijn. Er zullen nog enkele wijzigingen komen in de tweede ronde van de regering. Op de agenda van dinsdag staat ook de behandeling van de wet op het Constitutioneel Hof. Indien de vergadering vlot verloopt, zal een begin worden gemaakt met de behandeling van deze ontwerpwet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May