Breaking news: DOE uit coalitie
08 Jul 2016, 22:34
foto


Binnen de coalitie is er een breuk ontstaan. De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (DOE) is door president Desi Bouterse uit de coalitie gezet. DOE heeft één zetel in De Nationale Assemblee. Starnieuws verneemt dat de president vanavond een onderhoud had met Carl Breeveld, voorzitter van DOE.

Breeveld had in een brief aan de president te kennen gegeven dat zijn partij niet achter de resolutie staat om artikel 148 in werking te stellen. De procureur-generaal is door de regering de opdracht gegeven om de vervolging van het 8 decemberstrafproces onmiddellijk te beëindigen.

Minister Regilio Dodson staat wel achter de resolutie. Hij heeft net als alle ministers getekend voor het besluit dat genomen is in een vergadering van de regering. Breeveld deelde mee dat hij niet gekend is door Dodson, die namens DOE minister is. Ook als coalitiepartner is er geen overleg geweest.

Breeveld stelde in de brief dat gebleken is "dat delen uit onze samenleving de werking van dit besluit wederom hebben ervaren als de zoveelste poging tot inmenging in de rechtszaak met betrekking tot de gebeurtenissen rond 8 december 1982."

Het is niet duidelijk of het uittreden van DOE uit de coalitie gevolgen zal hebben voor minister Dodson. Uiteindelijk is het de president die ministers benoemt en ontslaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May