Berm en deel wegdek Thurkowstraat weer verschoven
07 Jul 2016, 06:22
foto
De berm aan de Thurkowstraat en een deel van het wegdek zijn weggezakt. Gevreesd wordt voor calamiteiten. (Foto's Raoul Lith)


Het gevaar is reëel dat het wegdek aan de Thurkowstraat, dichtbij de Jozef Israëlstraat, het zal begeven. In februari is een grote buis van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) gesprongen. De berm was weggespoeld waardoor een groot deel van Paramaribo te kampen had met een lage waterdruk. De SWM heeft de hoofdbuis gerepareerd en de berm provisorisch hersteld. Aan Openbare Werken (OW) is schriftelijk gevraagd om ter voorkoming van ongelukken door verschuiving van de schoeiing, de situatie aan te pakken.

Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de situatie werkelijk erg is. "Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid. Het is de taak van het ministerie van Openbare Werken om deze situatie te herstellen. Er is een taakafbakening in Paramaribo. Wij moeten met de schaarse middelen al genoeg doen," zegt Miranda.

SWM heeft gerapporteerd dat de schade aan de 400 mm dikke hoofdbuis is ontstaan door verschuiving van de schoeiing ter plaatse. Vermoedelijk is de verschuiving van de berm ontstaan door lijnbussen die daar dagelijks keren. De SWM wees er op dat ter voorkoming van calamiteiten er dringend orde op zaken gesteld moet worden.

De dc zegt dat Marlon Oosterling, directeur van SWM, ook contact met hem heeft gemaakt. "Maar ik heb hem verwezen naar Openbare Werken. SWM heeft eerder aan de bel getrokken bij Openbare Werken, zonder het gewenste resultaat," zegt Miranda. Hij merkt op dat aan de Aidastraat in Paramaribo-Noord ook een enorm gevaarlijke situatie is ontstaan. "Bij calamiteiten zal de bestuursdienst moeten optreden, maar ook wij hebben te maken met een precaire situatie. Ik hoop dat Openbare Werken de situatie meteen aanpakt." Miranda is vandaag vanuit Marowijne, waar hij ook waarneemt, terug in Paramaribo en zal zich aan de Thurkow- en Aidastraat oriënteren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May